Egy ideje nálunk is kapható, megfizethető áron az Acapulco szék másolata. Az egyértelműen  pozitív véleményekre rászolgáló  szék eredete kicsit homályos, de nem is ez a lényeg hanem, hogy csodás és kényelmes.

Az 1950-es és ’60 -as években, Acapulco lett a Jet Set légitársaság  “forró” célpontja. A társaság hirdetései igazi beach-hangulatot mutattak és elbűvölő, szórakoztató, színpompás város képével csábították  a túristákat.  A Rat Pack tagjai, Liz Taylor nyaraltak ott és  John Kennedy is ott töltötte nászútját. És eme  korszak  egy bizonyos pillanatában valaki megtervezte az Acapulco széket.

A legenda szerint egy francia turista látogatott Acapulcoba a ’50 -es években, ahol a kellemetlen melegben egy merevebb anyagokból készült székben élvezte a napsütést. Ez az élmény és a közelben látott hagyományos maja függőágyak ihlették az Acapulco szék tervezését mely kiváló ülőalkalmatosság a modern trópusokon.

Függetlenül attól, hogy ez a történet igaz-e vagy sem, hogy ki volt ez a titokzatos  látnoki francia, az Acapulco szék először az  ’50 -es években tűnt fel, és gyorsan népszerűvé vált Mexikóban. Általában PVC szigetelésű fém huzalt tekertek fel egy  enyhén körte alakú keretre.  Az Acapulco széket leggyakrabban szabadtéri lounge teraszokon használták és világos, trópusi színekben gyártották.

Az utóbbi időben, a tervezők újra és újra készítenek újabb variációkat. Mégis a szék mindmáig megőrizte a gyökereit melyek egyszerre mutatják a népi dizájn, a modernizmus és a trópusi hollywoodi csillogás jellemzőit. Méltán vált népszerűvé, hiszen ez az a szék amelyik kint és bent is nagyon jól mutat.

Íme néhány vásárlói vélemény:

“Egy kellemes átirata az ötvenes években tervezett Acapulco széknek. Mindenkinek tudom ajánlani aki nem csak egy kényelmes ülőhelyet szeretne, hanem egy kül- és beltéri dísztárgyat is egyben.”

“Vizuálisan pillekönnyűek, kis fantáziával legyezők ezek a székek. Mivel a szem átszalad a a fotel testén, kis terekbe is harmonikusan integrálhatóak. És ha beleülsz átkarolnak, szeretettel ölelnek, még a fejedet is megtámasztják. A három szín pedig fantasztikusan illeszkedik egymáshoz, a levegő, a víz és a növényzet színét hozzák be a térbe, ezáltal tulajdonképpen bármilyen színvilággal azonosulni tudnak. Imádom őket. :)”

 

forrás: JYSK, gardenista, madeindesign, prettyinfrench, pinterest, boqa, decoist, treehugger, kitschkitchen, honestlywtf

 

Vélemény, hozzászólás?

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.